Print this page
Субота, 28 січня 2017 21:06 Прочитано 6625 разів

Стаття на мільйон: одіозний забудовник Ірпеня подав позов до суду на журналістів

Автор
Стаття на мільйон: одіозний забудовник Ірпеня подав до суду на журналістів

30 січня в 14.00 відбудеться перше судове засідання за позовом «про захист ділової репутації та відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди» проти головного редактора газети «Інформаційний портал» Хафізова Костянтина і журналіста Зореслава Замойського. Судиться з журналістами скандально-відома в Ірпені будівельна фірма «Орлан-Інвест-Груп».



Константин Хафизов Ирпень

Забудовник хоче отримати в суді від журналістів суму, що дорівнює 1 млн. грн. Така велика сума обґрунтовується тим, що через публікацію Замойського на Порталі Ірпеня, покупці квартир ЖК «Єсеніна» стали розривати договори. Так, від свого бажання жити в «ЖК Єсеніна» відмовилися такі люди: Подолянчук І.В., Ричитцька Л.М., Прасолова Н.Л .. Якщо читачі «Порталу Ірпеня» знають цих людей, то напишіть в коментарях, хто це. Зверніть увагу на однотипність шаблонів листів заяв

Мирончук и Карплюк

Нагадаємо, що дане ЖК «Єсенін» будується на землях міста, які без аукціону та потрібної документації Ірпінська міська рада, в особі В.А.Карплюка, передала фірмі-забудовнику. З приводу цієї землі вже 2 роки ведуться судові провадження, і навіть є заборона на будівництво, яка не виконується ані директором «Орлан-Інвест-Груп» Антоном Мирончуком, ані ІМР. Тим самим порушується Кримінальний кодекс України за ст. 382.

esenin

Після того, як позивач надіслав редактору повний пакет документів з позовом на журналістів, з'явилася можливість притягнути до відповідальності директора Мирончука та співробітника ДАБІ (Державна Архітектурна Будівельна Інспекцію ірпінської міської ради) як по ст. 382 (невиконання рішення суду) так і по ст. 367 (службова недбалість), Орлан Інвест зумів при наявності заборони на будівництво добудувати цей ЖК і, завдяки сприянню ІМР, ввести будинок в експлуатацію. Нашою редакцією буде подано позов щодо скасування вищезгаданої декларації на готовність об'єкта.

deklarasiya

Так що квартири в ЖК «Єсеніна» є протизаконними і в майбутньому будь-який інвестор або власник квартири зіткнеться з численними проблемами аж до того, що даний будинок суд може визнати таким, що підлягає під знесення. В Ірпені вже є подібні будівлі, хоча фізично вони не знесені, але люди в них мають різного роду проблеми: від знецінення нерухомості - до неможливості жити в будинку.

Численні журналістські розслідування на всеукраїнських телевізійних каналах та інших ЗМІ неодноразово вказували на явний зв'язок між мером В.Карплюком і забудовником А.Мирончуком. Т.зв. "каральні загони" Карплюка з посвідченням журналу «Пульсар Приірпіння», де Карплюк є (був) засновником,спочатку допомагали його партії перемогти на виборах, а пізніше силовим методом, подібним до дій славнозвісних «ТІТУШОК», захищали всі скандальні будівництва «Орлан-Інвеста», у тому числі, і ЖК «Єсенін»

karateli karplyka

Титушки на ЖК "Есенина"

Титушки в Ирпене

Стаття по темі: В Ирпене под застройку готовят очередной участок леса возле парка "Центральный"

На даному прикладі ми бачимо явне бажання чинити тиск на вільну пресу в Ірпені і припинити журналістські розслідування на тему земельних махінацій і деребану в Ірпені. Але творчий колектив «Інформаційного порталу» впевнений у своїй позиції і перемозі в судах, тому всі наші статті базуються на чіткій доказовій базі та рішеннях суду. Читачів і колег, які підтримують Громадське ЗМІ, ми просимо поширювати дане звернення і дати максимальний розголос цій проблемі.

P.s. Своїм позовом забудовник «Орлан-Інвест-Груп» штучно привертає увагу преси до своїх будівництв, намагаючись знайти крайнього у відсутності продажів своїх квартир, та уникнути відповідальності перед інвесторами і партнерами. Навіть якщо згадати гіркий досвід судових справ Карплюка проти інших Громадських ЗМІ і Червакової, що призвело лише до більшого поширення інформації про «втраченої честі і ділової репутації», яку, як відомо, в судах не шукають!

Статьи по теме:

Забудовник на вул. Єсеніна ігнорує рішення суду: продовжує будівництво, спилює дерева і зливає бетон
Співробітники виконавчої служби не зуміли знайти забудовника ЖК «Єсеніна»
Забудовник на вул. Єсеніна ігнорує рішення суду: продовжує будівництво, спилює дерева і зливає бетон
Плата за праздники и парки? Земли Ирпеня раздаются гектарами «друзьям мэра»

[testimonial author="Хафізов Костянтин" position="головний редактор" avatar="images/politika/hafizov3.jpg"]

Показник успіху: «Портал Ірпеня» одним лише припущенням може відбити продажі квартир у найбільшого забудовника міста Ірпінь.
Дежавю: на мене подав до суду один із найбагатших людей міста. Чому дежавю? Тому що в рідній Алупці проти мене теж судилася найбагатша людина міста, забудовник пляжу. Але історія вчить тому, що нічому не вчить, і «Орлан-Інвест-Груп», фірма, діяльність якої пов'язують із мером міста, теж подає на мене до суду. Приводом стала стаття, де журналіст Замойський зробив припущення: «Орлан-інвест груп" не Виконує зобов'язань перед інвесторамі: в Ірпені по вулиці Єсеніна з'явиться чергова не введена до ЕКСПЛУАТАЦІЇ Багатоповерхівка?». Сама стаття базувалася на численних скаргиах з форумів власників житла (посилання додаються). http://irpen.net.ua/…/1928-orlan-invest-grup-ne-vikonue-zob…
Маразматичність ситуації не тільки в тому, що з журналістів намагаються взяти мільйон (так так, позов саме на 1 млн. грн) за «припущення», а в тому, що до позову забудовник доклав копії численних документів, які нам було складно дістати, що стане підставою для нових позовів проти його будівництв, але і в тому, що статтю писав навіть не я, але тепер забудовник, ну прямо-таки просить вже особисто мене почати працювати краще, копати глибше і писати більше саме про нього, хоча, здавалося б, я вже втратив інтерес до цієї фірми.
Мало віриться в об'єктивність Ірпінського суду, але все ж сподіваюся, що суддя буде приймати рішення на основі міжнародної судової практики.
З точки зору логіки, це погана стратегія намагатися підняти продажі квартир, шляхом заборони через суд журналістам писати про свої будівництва, крім зайвої уваги з боку преси і збільшення кількості статей про цю фірму, іншого результату не буде. Проходили вже.

[/testimonial]

 

1 2

2 2

3 2

 

4 3

5 3

 

6 2

6 4

9 2

10 2

11 2

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 6625 разів