Погода: 15°C

Четвер, 29 грудня 2016 13:24 Прочитано 2537 разів

Громадські слухання просто неба на морозі: «слуги народу» відгородилася від людей глухою стіною

Автор Зореслав Замойський

Меншою мірою нерозумною можна назвати позицію керівництва Ірпінської міської ради, яке 28 грудня вирішило «скоротити» робочий день для працівників ради.

А потім взагалі наглухо замкнути усі двері та погасити в приміщенні ІМР світло.

Media



Таких «заходів» було вжито з метою не дати громадськості змоги провести слухання стосовно надходження та використання коштів пайової участі забудовників у інфраструктуру Ірпеня.

 

Командою міського голови розроблялося два сценарії. Перший, це силовий, а другий, це недопущення до приміщення. Але завдяки широкому висвітленню ініціаторами ГС місця та часу проведення, зупинилися на другому варіанті. Перед цим по місту міськвиконкомом розповсюджувалася інформація про начебто «перенесення» громадських слухань на 25 січня. Бо, як виявилося, до слухань вони не підготувалися.
Люди все одно прийшли. І коли з’ясувалося, що влада міста відверто самоусунулася від діалогу з людьми, було прийнято рішення провести слухання на сходинках біля міськради.

DSC 2286

Також слід зазначити, що на місце події прибув наряд поліції, який прийняв заяву про перешкоджання законним зборам громадян.

DSC 2290

Проте поліціянти не вчинили жодних дій стосовно припинення незаконних дій з блокування громадських слухань.
Доповідачі на слуханнях Богдан Мельничук, Мирослава Свистович, Євген Мельничук, Дмитро Гапчук говорили про кричущі факти, коли міська влада ухвалює рішення в обхід чинного законодавства про містобудівну діяльність та бюджетного кодексу і зараховує пайову участь висадкою дерев, купівлею міндобрив, реконструкцією втридорога центральної площі. Це при тому, що Бюджетний кодекс України, прямо забороняє, стосовно пайової участі, здійснювати розрахунки в негрошовій формі.

Громада відкритим голосування підтримала пропозицію вилучити з Положення ухваленого ІМР «Про порядок залучення коштів замовників будівництва об’єктів архітектури на розвиток інфраструктури м. Ірпінь» зарахування пайової участі виконаними роботами.

15782691 1207242299354217 827390342 n

Кошти мають використовуватись лише на користь громади міста. За ці кошти потрібно будувати соціальні об’єкти: нову школу, дитячі садки, лікарню, сміттєпереробний завод, підземний переїзд під залізницею. Тобто, все що так потрібно місту, населення якого стрімко збільшується. Треба збалансувати кількість населення з нормами ДБН.

Також була прийнята пропозиція про будівництво нової школи в місті за адресою вул. Чехова 27, саме за кошти від пайових внесків та бюджету розвитку, які нещадно, через маніпулятивні схеми розкрадаються.
Громада також висловила недовіру заступникам міського голови Д. Христюку, Н. Семко та Л. Міхальченко, через їхній саботаж у підготовці до Громадських слухань та блокування доступу до актового залу та всього приміщення ІМР. Міського голову цього разу не чіпали, але затвердили рішення про звернення до Державної аудиторської служби України та НАБУ щодо перевірки господарської діяльності ІМР у махінаціях з коштами пайової участі.

Як вже було зазначено вище, слухання відбувалося надворі. Люди, котрі через примху влади стояли на морозі, казали, що так брутально влада не ставилася до народу навіть за часів, коли при владі була Партія регіонів. Це дуже показовий факт того, як відбувається нині «діалог» громади та влади. Багато людей, що прийшли на громадські слухання, побачивши в яких умовах люди змушенні проводити слухання, а саме просто неба на морозі, розверталися з розумінням до ініціаторів заходу, та полишали місце збору. Тому залишилися та ухвалювали рішення найбільш витривалі.
І це при тому, що перший заступник міського голови Дмитро Христюк на засіданні оргкомітету з проведення цих слухань заявляв, що «міська влада однозначно за проведення слухань, і що думка кожного має бути, і буде почута». Як бачимо, слова та практичні дії міської влади Ірпеня дуже сильно розходяться.

Також дивіться:

https://youtu.be/N4qY7lHDQGg

https://youtu.be/gt8LhOZms0g


 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 2537 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту