Погода: 9°C

Субота, 09 квітня 2016 06:58 Прочитано 5654 разів

Як відбувався переворот в Коцюбинському. Фото та відео

Автор
Як відбувався переворот в Коцюбинському. Фото та відео

      8 квітня в Коцюбинській селищній раді відбувся заколот організований депутатами від партії «Нові обличчя». Депутатська більшість несподівано вийшовши за норми регламенту провела голосування за результатами якого начебто була усунута з посади селищна голова Ольга Матюшина.



        З самого початку засідання о 18.00 в селищному Будинку культури, де вже традиційно проходять сесії ради, можна було побачити багато депутатів Ірпінської міськради, першого заступника міського голови  Дмитра Христюка, були помічені «спортивні» журналісті, які позиціонували себе раніше з вже неіснуючим журналом «Пульсар Приірпіння. Присутніми були три народні депутати України, серед них і голова робочої групи з вивченні ситуації в Коцюбинському, голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Сергій Власенко. Присутні було багато журналістів та відеокамери всеукраїнських телеканалів.

Як відбувався переворот в Коцюбинському. Фото та відео

      Ольга Матюшина зачитала пропонований до третього засідання другої сесії КСР. Депутати вносили пропозиції виключити ряд питань. Питання за номером 7 в порядку денному «Про звіт Коцюбинського селищного голови» депутат Людмила Узерчук запропонувала поставити першим. О. Матюшина заявила що погоджується на таке перенесення, з метою пошуку компромісів та налагодження контактів з депутатським корпусом.

     Селищна голова в своєму звіті розповіла що вдалося і чого не вдалося зробити через конфлікт з депутатами селищної ради, їй як голові Коцюбинського. Далі голова запропонувала розглянути питання матеріальної допомоги онкохворим. Раптом депутат Тетяна Хоптінська стала заявляти що за результатами звіту голови треба дати оцінку та прийняти рішення.

Як відбувався переворот в Коцюбинському. Фото та відео

       Пані Хоптінська, яка називає себе головою регламентної комісії ради,зачитала постанову в якій було перераховано щонайменше десять пунктів, за якими ії колеги з «Нових облич» вбачали порушення в діяльності на посаді селищної голови. Це зачитування звучало під акомпанемент вигуків, скандувань та свисту обох сторін конфлікту в залі.

      Під кінець свого виступу Т. Хоптінська запропонувала депутатам усунути селищну голову з займаної посади. Депутати за лічені хвилини організували скриньку та бюлетені для голосування просто на столі сесійного засідання.

Як відбувався переворот в Коцюбинському. Фото та відео

      Селищна голова заявила, що у зв’язку з саботажем роботи депутатами, засідання сесії ради переноситься на 22 квітня 2016 року на 18:00.

        Як було видно в голосуванні взяли участь 20 депутатів від партії «Нові обличчя», відмовились голосувати депутати від «Блоку Петра Порошенка» Олена Гуменюк-Торган, Наталія Пилипенко, Віктор Анісімов та «Сили людей» Євген Домбровський та Микола Єременко.

        Під час символічного підрахунку голосів на сцені виникла сутичка. Врешті під шум залу зі сцени оголосила депутат Людмила Багінська, що «депутатський корпус двадцятьма голосами , більш ніж двома третинами від свого складу, проголосував за зняття Ольги Матюшиної з посади голови Коцюбинської селищної ради».

        В залі не стихав галас, почалися жарти про «КНР – «Коцюбинську народну республіку».

        Справу у тому норма Закону «Про місцеве самоврядування», на яку постійно посилалися депутати дає  право депутатам відкликати голову, але не раніше через рік після набуття ним своїх повноважень та за наявності мотивованих підстав для усунення з посади, зокрема таких як відповідним чином процесуально оформлених порушень законодавства головою ради.

     Здається що більшість депутатів в Коцюбинському просто забула, або й не знала ніколи, що депутати можуть діяти виключно в правовому полі і в межах повноважень, а не як кому з них заманеться.

     Далі депутатська більшість «обрала виконуючим обов’язки селищного голови»  Юлію Главацьку – секретаря селищної ради. Також було запропоновано звернутися до Верховної Ради для «якнайшвидшого проведення перевиборів селищного голови в Коцюбинському». До речі, Народний депутат в спілкуванні з присутніми на сесії зазначив, що не може широко коментувати та давати оцінку побаченому, проте сказав «що подібного знущання над селищним головою ще не бачив».

    Далі депутати почали голосувати за усунення Ольги Матюшиної від робочого кабінету, вимогу передати печатку тощо.

    Врешті депутати та прихильники «Нових облич» пішли з Будинку культури та серед ночі зайняли приміщення селищної ради.

    Як бачимо конфлікт в Коцюбинському через нехтування нормами права більшістю депутатського корпусу набув вже зовсім непередбачуваних форм. Раніше неодноразово лунали думки громадськості стосовно проведення перевиборів до селищної ради Коцюбинського.

Видео:

Евгения Мельничука

Андрея Страховского

Ольги Черваковой

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 5654 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту