Print this page
П'ятниця, 14 жовтня 2016 09:47 Прочитано 3958 разів

Ірпеню – 60? Та невже?

Автор
Rate this item
(3 голосів)

В часи смути та злодіянь, беззаконня та популізму вже мало чому дивуєшся у місті «здоров’я та парків». Якось вже після апофеозу перетворення центру Ірпеня на розцяцькований театр несмаку та відвертого жлобства у місті, що ось-ось вибухне соціальними та техногенними негараздами, мало чому дивуєшся.



Тому і обережно вкотре вкладений у портфель сина рекламний буклет не став цікавинкою, гідною моєї уваги. Однак боковий зів таки вихопив набір слів з буклету до Дня міста, що ну ніяк не вкладався до голови. «Ірпеню – 60 років»? Це відколи? Тобто 1954 рік нашої ери береться за святковий відлік історії міста, а попередні віхи і звершення, відомі будь-якому школяру чи то навіть дошкільняті. Нові Обличчя, у гарячці ліплення фальшивого фасаду наскрізь прогнилої будівлі міста вже й новітню історію взялися удосконалювати.
«Ляп на себе, ляп на мур – я веселий штукатур!», - чомусь згадалося з дитинства.

Далі, не вірячи своїм очам, заглядаю у Вікіпедію, щоб остаточно розігнати власний шок. Так, пам'ять не відмовляє мені, дата заснування – 1900 рік, і найпримітивніший метод перевірити ті чи інші факти, видає досить об’ємний масив інформації, явно свіжої і явно задекорованої під нових хазяїв. Не вдаючись у давню історію місцевості, яку недарма вважають батьківщиною прасловя’н у середній течії Дніпра, а річку Ірпінь – водорозділом між полянами та древлянами, що пізніше вилилося у розділ між Сходом та Заходом, була маніпулятивно обрана нова дата заснування. Ну, звичайно ж, - це сива давнина, і в такі нетрі, впевнена, ніхто з новомодних діячів не заглядає, і вже напевно ніяк не враховує у своїх стратегічних злодіяннях.

Але ось як бути вже з фактами новітньої історії, які ну ніяк, не можна залишати осторонь уваги, оскільки і революційні події 1918 – 1923 рр, і, тим більше, кровопролитні бої другої світової, закарбовані не лише в пам’яті поколінь, але й численних меморіалах у граніті і бронзі скрізь по Ірпеню.

В мене питання до новомодних. Ви хотіли дату 30 грудня 1956 року, коли Ірпінь рішенням Київського облвиконкому було віднесено до категорії міст районного підпорядкування (у складі Києво-Святошинського району) приурочити до ваших святкувань? А чому не дату 30 грудня 1962 року, коли Ірпеню було надано статус міста обласного підпорядкування? Чи 1967 рік, коли йому були адміністративно підпорядковані селища міського типу Буча, щоправда, лише до 2007-го, Ворзель, Гостомель і Коцюбинське, за домінування над якими ви ведете запеклі бої із застосуванням немислимих ресурсів та енергії? І останнє питання, чому, врешті-решт, не плюнути на ту всю некомфортну історію, та не відсвяткувати з помпою та понтами, до яких ви такі призвичаєні, 2-гу річницю Ірпеня, тим більше, що по часу ваших злочинів кінець жовтня якраз і співпаде з початком розгулу ваших апетитів?

Ну і паралельно, чи не вартує замінити ту архаїчну і убогу назву, яка заважає фантазії ваших кишенькових піарщиків на якийсь New Rich Town чи просто New Faces? Ото би зняли усі пересуди і неоднозначності. Ну, міг же придворний А.Литвин вкрасти в якихось російських авторів чужий логотип і приліпити його з метою ребрендінгу. А новоявлений політтехнолог Плешко – стати головним рупором міста. Там через дорогу від приміщення ІМР – краєзнавчий музей знаходиться, то ви б заглядали туди частіше, може б кількість ляпів суттєво зменшилась.

Дозволю собі підказати. Треба було випустити нормальний буклет з фото Самого, як єдиновладного і законного володаря усіх бюджетних та позабюджетних надходжень на троні з прадуба і під пологом Посольства Божого. Бо якось добірка спонсорів дійства внизу буклету, з яких щонайменше половина належить Карплюку, виглядає не по-царськи. Вчіть матчастину, придворні лакеї, не підставляйте так вашого монарха, бо йому й так вже непереливки!

-->
Прочитано 3958 разів
Бура Тіна

Блогер Портала Ирпеня

Latest from Бура Тіна

Related items